ST.ST. BLICHER Hosekræmmeren og Erindringer [The Hosier and his Daughter and Memories]

Nu 2. oplag

ISBN 9788792510396

Vejl.pris / price: 250 DKK

Køb bogen hos os på / Buy the book from us at: stauerpublishing@gmail.com

PRESSEMEDDELELSE: "Voldsom kærlighedshistorie om faderdominans, sindssyge og mord udkommer nu i ny udgave”, læs her (pdf)

PRESSEMEDDELELSE: "Voldsom kærlighedshistorie om faderdominans, sindssyge og mord udkommer nu i ny udgave”, læs her (words)

Omtale i den færøske ugeavis, Oyggjatíðindi, læs her

MATERIALEVURDERINGEN: "En tekstnær nudansk tillempning af Blichers berømte novelle, Hosekræmmeren, samt hans ... erindringer. Oplagt for alle, der holder af danske klassikere ... nemmere at læse for nutidens unge end originalen. Staubrand kommenterer desuden med illustrationer og nyttig viden om steder og navne, der optræder i teksterne, hvilket også fremmer forståelsen", læs her

ANMELDELSE i Kristeligt Dagblad: fire ud af 6 stjerner. Læs den her (pdf)

LÆSEPRØVER | READING TEXT (sample translation of a few pages): - 1 - , - 2 - , -3-

Digteren og forfatteren St. St. Blichers mest kendte og elskede novelle, den tragiske "Hosekræmmeren," er en fortælling om kærlighed, penge, dominans, mord, sindssyge, religiøst vanvid samt brutal ærlighed. Dens personer er hosekræmmer Michel Krænsen, der har givet navn til novellen, hans hustru, deres datter Cecil samt hendes to bejlere, Esben og Mads Egelund.

Udover Hosekræmmeren indeholder bogen St. St. Blichers Erindringer, der dækker perioden fra hans fødsel, til han er 63 år. Vi læser blandt andet om, hvor svagelig han fra fødslen har været, og hvordan han senere, flere gange, er helbredsmæssigt udfordret. Vi læser om hans skoletid, hans lærergerning, hans forelskelser og hans arbejde som forfatter, om hans litterære fejder, om hans mange børn og pengeproblemer, om hans oplevelser under krigen med englænderne, om de mange farer han bliver udsat for med våben og ved ridning samt om folkefesten på Himmelbjerget.

Teksterne til Hosekræmmeren og Erindringer er gennemredigeret og nænsomt og tekstnært ændret til nudansk af forfatter og filosof, mag.art. Jens Staubrand, der tillige har kommenteret og udvalgt bogens illustrationer.