SØREN KIERKEGAARD Johanne Luise Heiberg [The actress Johanne Luise Heiberg]

”I scenens spænding er
hun i sit element”

ISBN 9788792510549

Bogen er illustreret og kommenteret

Vejl.udsalgspris / price: 225 DKK

Til salg hos alle boghandlere, i butik eller online. Forhandlere kan købe den via BOGPORTALEN eller via Dafolo på email: bogdistribution@dafolo.dk

Køb bogen hos os på / Buy the book from us at: stauerpublishing@gmail.com (Mulighed for betaling med betalingskort | Possibility of payment by debit card). EAN faktura mulig

PRESSEMEDDELELSE: "NY BOG. Søren Kierkegaard – om Johanne Luise Heiberg som Julie i Shakespeares drama 'Romeo og Julie' ", læs her (pdf)

PRESSEMEDDELELSE: "NY BOG. Søren Kierkegaard – om Johanne Luise Heiberg som Julie i Shakespeares drama *Romeo og Julie' ", læs her (words)

MATERIALEVURDERING: "Godt og nænsomt bearbejdet til nudansk, og indledningen sætter værket fint i kontekst", læs her

LÆSEPRØVER | READING TEXT (ind Danish): - A - , - B - , - C -

Johanne Luise Heiberg (1812-1890), en af samtidens førende skuespillerinder, fik efternavnet Heiberg, da hun i 1831, nitten år gammel, giftede sig med den lidt over tyve år ældre forfatter og kritiker Johan Ludvig Heiberg. Før ægteskabet hed hun Johanne Luise Pätges, og det var under det navn, at hun i efteråret 1828, seksten år gammel, for første gang spillede Julie i William Shakespeares (1564-1616) tragedie ”Romeo og Julie”, der foregår i Italien og handler om et ungt par, der ikke må få hinanden, fordi de tilhører hver deres rivaliserende adelsslægter, og som begge begår selvmord. Opførelsen blev en bragende succes. Både publikum og kritikerne var begejstrede.

I januar 1847, små tyve år efter, spillede hun igen med succes rollen som Julie, og det er i den anledning, at Søren Kierkegaard (1813-1855) skriver sit drama-filosofiske essay om Johanne Luise Heiberg, hvis originaltitel er "Krisen og en Krise i en Skuespillerindes Liv”, der året efter blev trykt i avisen ”Fædrelandet”.

Søren Kierkegaards tekst om Johanne Luise Heiberg er ændret til nudansk og let bearbejdet af mag.art. Jens Staubrand, der tillige har udvalgt bogens billeder samt skrevet kommentarerne til dem. Det er forlagets håb, at bogens billeder og deres tekster giver læseren en mere rig oplevelse, end hvis man kun havde den nøgne tekst.