H.C. ANDERSEN Levnedsbog [Autobiography]

ISBN 9788792510310

Vejl. pris / price: 325 DKK

Køb bogen hos os på / Buy the book from us at: stauerpublishing@gmail.com

LÆSEPRØVER | READING TEXT (in Danish): - 1 - , - 2 - , - 3 -

Omtale i Frederiksberg Bladet, læs her.

Anmeldelse i Udfordringen, læs her.

Materialevurderingen: "Køb anbefales ... den berømte digters erindringer fra barndommen fortælles med glimt i øjet og masser ungdommelig kådhed ... de mange understøttende illustrationer, gør fortællingen mere nærværende og levende", læs her.

H.C. Andersen (1805-1875) var 27 år gammel da han i 1832 påbegyndte sine erindringer, der dækker perioden fra hans fødsel og til 1831.

I bogen skriver H.C. Andersen om hans fødsel og barndom i Odense, om rejsen til og opholdet i København, om hans ophold på latinskoler i Slagelse og Helsingør - og om hans forelskelse i Riborg Voigt, som han mødte under et af hans besøg på Fyn.

Inden han bliver student og efterfølgende udfolder sig som forfatter, digter og dramatiker, læser vi om hans forsøg som sanger, skuespiller og balletdanser, og hvordan der bliver talt om, at han kunne blive bonde eller bogbinder, blive skrædder eller urmager, arbejde på kontor eller, som sin far, blive skomager, samt om hvordan han - i Odense - forsøger sig som arbejdsdreng på en klædefabrik og en tobaksfabrik, og i København, i Gothersgade, som arbejdsdreng i et snedkeri.

Denne nudanske tekstnære, gennemredigerede udgave af H.C. Andersens 'Levnedsbog', er et forsøg på at aktualisere dette centrale værk for en nutidigt læser.

Jens Staubrand er forfatter og magister i filosofi. Han har udgivet en del bøger og stået for en række kulturarrangementer i ind- og udland.