H.C. ANDERSEN Mit livs eventyr [The Story of My Life]

Erindringer

ISBN ​9788792510426

Nu 2. oplag

Vejl.pris / price: 375 DKK

Bogen er rigt illustreret og kommenteret

Til salg hos alle boghandlere, i butik eller online. Forhandlere kan købe den via BOGPORTALEN eller via Dafolo på email: bogdistribution@dafolo.dk

Køb bogen hos os på / Buy the book from us at: stauerpublishing@gmail.com (Mulighed for betaling med betalingskort | Possibility of payment by debit card). EAN faktura mulig

Pressemeddelelse (word), klik her

Pressemeddelelse (PDF), klik her

Omtale i Kristeligt Dagblad: "Selvbiografi i ny form", læs her.

Anmeldelse i Udfordringen (web): "H.C. Andersens livseventyr", læs her.

Anmeldelse i Udfordringen (avis): "H.C. Andersens livseventyr", læs her.

Materialevurderingen: "Med Jens Staubrands tekstbearbejdning er det enkelt og ligetil at læse H.C. Andersens erindringer", læs den her.

LÆSEPRØVER (kommer senere) | READING TEXT (in Danish): - 1 - , - 2 - , - 3 -

Den anden april 1855 fyldte H.C. Andersen 50 år og samme dag afsluttede han sin selvbiografi, der fik titlen ”Mit livs Eventyr”. Få måneder senere udkom den, nemlig den 19. juli.

Med et for det meste levende og medrivende sprog skildrer H.C. Andersen sit, som han skriver, rige og lyksaglige liv frem til tyve år før han dør. Og hvilket liv: Fra en fattig opvækst i Odense til feteret forfatter i ind- og udland, der tillige bliver professor på Københavns Universitet. Han overvinder store problemer med at stave, og hans gåpåmod, hans frygtløshed og hans gode evne til at skabe kontakter både herhjemme og i udlandet førte ham langt.

Inden han blev student og efterfølgende udfoldede sig som forfatter, digter og dramatiker, læser vi om hans forsøg som skuespiller, sanger og balletdanser, og hvordan der bliver talt om, at han kunne blive bonde eller bogbinder, blive skrædder eller urmager, arbejde på kontor eller – som sin far – blive skomager, samt om hvordan han i Odense forsøgte sig som arbejdsdreng på henholdsvis en klædefabrik og en tobaksfabrik og i København som arbejdsdreng i et snedkeri.

I denne gennemredigerede udgave af H.C. Andersens "Mit livs Eventyr" er teksten ændret til nudansk af forfatter og filosof, mag.art. Jens Staubrand, der tillige har udvalgt billederne og skrevet de uddybende informationer som billedteksterne indeholder. Det er forlagets håb, at de mange billeder og deres ofte fyldige tekster giver læseren en dybere og mere rig læseoplevelse, end hvis man kun havde den nøgne tekst.