KIERKEGAARD Aforismer, Essay om kedsomhed, Essay om sorg hos tre kvinder.

ISBN 9788792510143. [KIERKEGAARD ​​Aphorisms, Essay on boredom, Essay on the mourning of three women - the book is in Danish]. Vejl.pris / price: 250 DKK

Køb bogen hos os på / Buy the book from us at: stauerpublishing@gmail.com

LÆSEPRØVER | READING TEXT: -1-, -2-, -3- .

Materialevurderingen: "Bogen er for det Kierkegaard-interesserede publikum, som gerne vil læse noget af hans forholdsvis let tilgængelige litteratur i denne sprogligt opdaterede udgave ... tekstudvalget med bl.a. aforismerne gør den særligt egnet til undervisningsbrug - også for folkeskolens ældste klasser og gymnasiet", læs her.

Anmeldelse i Udfordringen, læs her.

Bogen indeholder tre tankevækkende tekster, alle hentet fra første del af Kierkegaards hovedværk, dobbeltværket Enten-Eller fra 1843. Enten-Eller der er skrevet dels i Berlin og dels i København er Kierkegaards første pseudonyme værk. Udgiveren af bogen kalder Kierkegaard Victor Eremita og forfatteren til første del af værket (på nær Johannes Forførerens Dagbog om forførelsen af Cordelia Wahl) kalder Kierkegaard for A. Pseudonymet A er æstetiker og skriver æstetiske essays, blandt andet det berømte musikfilosofiske essay om Mozarts tre operaer Figaros Bryllup, Tryllefløjten og Don Juan. Det er således fra pseudonymet A’s første del af Enten-Eller at denne bogs tekster er hentet, nemlig de korte tekster der indleder Enten-Eller af Kierkegaard kaldet for Diapsalmata (her i bogen Aforismer), samt hans essay Vexel-Driften (her i bogen Essay om kedsomhed) og hans tre kvinderportrætter i Skyggerids (her i bogen Essay om sorg hos tre kvinder).

Det er forfatter og filosof, mag.art. Jens Staubrand der har redigeret bogen. Han har udgivet en del bøger og stået for en række kulturarrangementer i ind- og udland.