SØREN KIERKEGAARD Efterskrift til de Filosofiske Smuler, ved Jens Staubrand. ISBN 9788792510204. [SØREN KIERKEGAARD Postscript to the Philosophical crumbs, by Jens Staubrand - the book is in Danish]. Vejl. pris / price: 350 DKK. - Udgivelsen er støttet af Politiken-Fonden. Yderligere tak til Bertolt Brechts Hus i Svendborg for ophold.

Køb bogen hos os på / Buy the book from us at: stauerpublishing@gmail.com

LÆSEPRØVER | READING TEXT: -1-, -2-, -3-

"Bogen er et uomgængeligt værk til forståelse af Kierkegaards tanker ... den sproglige redigering og de små sorthvide fotoer ...med billedtekster er læseren hjulpet et lille stykke hen ad vejen'. Modernisering af et af Kierkegaards hovedværker for filosofiinteresserede ... Kierkegaard agererer 'humoristen' Johannes Climacus som filosoferer over kristendommens historiske og især filosofiske sandhed: Hvad er kristendom og hvornår er man kristen".
Materialevurderingen

Presse: Lokalavisen FrederiksbergEfterskrift til de filosofiske smuler er et af forfatteren og filosoffen Søren Kierkegaards (1813-1855) centrale religiøs-filosofiske værker.

Vi møder Kierkegaard i et skarpt opgør med den tyske filosof Georg Wilhelm Friedrich Hegels (1770-1831) systemtænkning. Vi præsenteres for Kierkegaards to former for religiøsitet: Henholdsvis A og B, og man finder Kierkegaards analyse af muligheden for en evig saglighed - og det modsatte, samt en analyse af f.eks. forskellen mellem ironi og humor.

Det er her i bogen at Kierkegaard fortæller hvordan han i Frederiksberg Have ved København, mens han røg et cigarer, besluttede at han ville være forfatter. Herudover tilkendegiver Kierkegaard i bogen at det er ham der er forfatter til de pseudonyme skrifter, som f.eks. hovedværket Enten-Eller (1843) og Stadier på livets vej (1845).

Jens Staubrand, forfatter og filosof, mag.art., har dramatiseret Søren Kierkegaard og Regine Olsens kærlighedshistorie og produceret og instrueret en lang række musikledsagede Søren Kierkegaard-oplæsningsforestillinger i Danmark og i en række europæiske lande.

Endvidere har han, udover denne bog, udgivet en lang række Søren Kierkegaard-bøger, blandt andre: Søren Kierkegaard: Abraham's frygt og bæven, Søren Kierkegaard: Angst, Kierkegaard: Filosofiske smuler eller en lille smule filosofi, Kierkegaard: Kærlighedens Gerninger, Kierkegaard: Mozarts Figaros Bryllup, Tryllefløjten og Don Juan, Kierkegaard: Min Regine! Søren Kierkegaard og Regine Olsen – en kærlighedshistorie, Kierkegaard: Breve og Notater fra Berlin, samt den dansk-engelske: Søren Kierkegaard’s kamp for livet på Frederiks Hospital i København | Søren Kierkegaard’s struggle to live at Frederiks Hospital in Copenhagen.