SØREN KIERKEGAARD Efterskrift til de Filosofiske Smuler.

ISBN 9788792510204. [SØREN KIERKEGAARD Postscript to the Philosophical crumbs - the book is in Danish]. Vejl. pris / price: 375 DKK.

Udgivelsen er støttet af Politiken-Fonden. Yderligere tak til Bertolt Brechts Hus i Svendborg for ophold.

Køb bogen hos os på / Buy the book from us at: stauerpublishing@gmail.com

LÆSEPRØVER | READING TEXT: -1-, -2-, -3-

Materialevurderingen: "Modernisering af et af Kierkegaards hovedværker for filosofiinteresserede ... bogen er et uomgængeligt værk til forståelse af Kierkegaards tanker", læs her.

Omtale i Lokalavisen Frederiksberg, læs her.

Vi møder Kierkegaard i et skarpt opgør med den tyske filosof Georg Wilhelm Friedrich Hegels (1770-1831) systemtænkning. Vi præsenteres for Kierkegaards to former for religiøsitet: Henholdsvis A og B, og man finder Kierkegaards analyse af muligheden for en evig saglighed - og det modsatte, samt en analyse af f.eks. forskellen mellem ironi og humor.

Det er her i bogen at Kierkegaard fortæller hvordan han i Frederiksberg Have ved København, mens han røg et cigarer, besluttede at han ville være forfatter. Herudover tilkendegiver Kierkegaard i bogen at det er ham der er forfatter til de pseudonyme skrifter, som f.eks. hovedværket Enten-Eller (1843) og Stadier på livets vej (1845).

Det er forfatter og filosof, mag.art. Jens Staubrand der har redigeret bogen. Han har udgivet en del bøger og stået for en række kulturarrangementer i ind- og udland.

Rettelser, læs her.