SØREN KIERKEGAARD Abraham's frygt og bæven.

ISBN 9788792510235. [SØREN KIERKEGAARD Abraham's fear and trembling - the book is in Danish]. Vejl. pris / price: 300 DKK

LÆSEPRØVER | READING TEXT: -1-, -2-, -3-

Køb bogen hos os på / Buy the book from us at: stauerpublishing@gmail.com

Materialevurderingen: "Omskrivningen til moderne dansk med tilhørende forklaringer og oversatte passager på latin og græsk gør det lettere for dem, som har svært ved at komme i gang med Kierkegaards kringlede og omstændelige skrivemåde', læs her.

Anmeldelse i Udfordringen, læs her.

Omtale i Lokalavisen Frederiksberg, læs her.

Abraham's frygt og bæven er en af forfatteren og filosoffen Søren Kierkegaards (1813-1855) allermest elskede bøger. Den udkom første gang i 1843, og havde Kierkegaard-dæknavnet Johannes de Silentio som forfatter. Det er en bog om religiøs - og verdslig pligt, og Kierkegaard anvender Bibelens fortælling om Abraham og Isak, som et eksempel på hvordan der kan være et dilemma mellem disse to pligter. Abraham står i det dilemma, at han på den ene side må adlyde Guds bud om at ofre hans søn Isak på bjerget Morija – 'gøre et mord til en hellig og gudvelbehagelig handling', som Kierkegaar skriver – o g på den anden side et verdsligt påbud om at beskytte og værne om hans søn, Isaks liv.

Det er forfatter og filosof, mag.art. Jens Staubrand der har redigeret bogen. Han har udgivet en del bøger og stået for en række kulturarrangementer i ind- og udland.

Rettelser, læs her.