SØREN KIERKEGAARD I vinen er sandhed.

ISBN 9788792510150. [KIERKEGAARD In wine is truth– the book is in Danish ]. Vejl.pris / price: 250 DKK.

Køb bogen hos os på / Buy the book from us at: stauerpublishing@gmail.com

LÆSEPRØVER | READING TEXT: -1-, -2-, -3-, -4-.

Materialevurderingen: "Den sproglige opdatering gør ... bogen til en af de mest tilgængelige af Kierkegaard .. er et godt sted at begynde for folk, der vil stiftebekendtskab med det verdensberømte filosofiske forfatterskab ... en populær bog om en festmiddag med fem forskellige mænd, der en nat igennem taler om kvinden", læs her.

I vinen er sandhed er, sammen med Platons Symposion og Xenofons Symposion, en af verdenslitteraturens perler. Den er en fortælling om en festmiddag om sommeren for fem mænd, hvor der spises, drikkes og holdes taler om kvinden.

De fem mænd er de litterære Søren Kierkegaard-figurer: Johannes Forføreren og Victor Eremita fra Enten-Eller (1843), Constantin Constantius og Det unge Menneske fra Gentagelsen-Gentagelsen (1843), samt Modehandleren. Filosoffen Jens Staubrand har skrevet en indledning til I vinen er sandhed, der er gennemredigeret og meget nænsomt ændret til nudansk.

Det er forfatter og filosof, mag.art. Jens Staubrand der har redigeret bogen. Han har udgivet en del bøger og stået for en række kulturarrangementer i ind- og udland.