Søren KIERKEGAARD: Breve og Notater fra Berlin.

ISBN 9788792510075. [ KIERKEGAARD Letters and Notes from Berlin – the book is in Danish] Vejl.pris / price: 300

Køb bogen hos os på / Buy the book from us at: stauerpublishing@gmail.com

LÆSEPRØVER | READING TEXT: -1- , -2- , -3- .

Materialevurderingen: "En samling af Kierkegaards breve og notater fra hans Berlin-rejser, samt en kompetent og omfattende introduktion af … filosoffen Jens Staubrand", læs her.

Anmeldelse i Kristeligt Dagblad, læs her.

Anmeldelse i Kristeligt Dagblad web, læs her.

I 2012 blev bogen af Kristeligt Dagblad bedømt til at være en ud af det års 27 bedste udgivelse, læs her.

Forfatteren og filosoffen Søren Kierkegaard (1813-1855) var fire gange i Berlin. Hans første og længste ophold i Berlin var i vinteren 1841-1842, hvor han var fire og en halv måned i den hastig voksende by. I maj måned 1843, i maj 1845 og igen i maj 1846 var han kun på korte ophold i Berlin, nemlig henholdsvis cirka tre uger, lidt over en uge og cirka fjorten dage. Det er især fra Kierkegaards breve fra Berlin til hans ven Emil Boesen, familie og bekendte, at vi kender til hans tanker og oplevelser i Berlin, i mindre omfang fra hans notater. Vi læser om hans skriveprojekter, om Schelling, hvis forelæsninger han fulgte, om Regine Olsen, som han bad Emil Boesen holde øje med hjemme i København. Og vi læser om hans helbred, hans undervisning i tysk, om hans boforhold i Berlin, om mad og drikke, om vejret og om jul i Berlin. Endvidere om hans kulturelle oplevelser, herunder hans betagelse af sopranen Hedwig Schulze, da han så og hørte hende synge i Mozarts Don Giovanni på operaen i Berlin. Han blev betaget af hende, fordi hun lignede Regine Olsen. Og vi læser om Kierkegaards forhold til de øvrige danske, der i de perioder også var i Berlin.

Det er forfatter og filosof, mag.art. Jens Staubrand der har redigeret bogen. Han har udgivet en del bøger og stået for en række kulturarrangementer i ind- og udland.