SØREN KIERKEGAARD Dagbog om forførelsen af Cordelia Wahl.

ISBN 9788792510136. [SØREN KIERKEGAARD ​​Diary of seduction of Cordelia Wahl – the book is in Danish]. Vejl.pris / price: 300 DKK

Køb bogen hos os på / Buy the book from us at: stauerpublishing@gmail.com

LÆSEPRØVER | READING TEXT: -1-, -2-, -3-,

Materialevurderingen: "Kierkegaards nok mest kendte bog om forføreren og æstetikeren Johannes ... . teksten er illustreret med billeder fra datidens København", læs her.

Omtale i Berlingske Tidende, læs her.

Omtale i Kristeligt Dagblad, læs her.

Omtale i Ringkøbing-Skjern Dagbladet, læs her.

Søren Kierkegaard – Dagbog om forførelsen af Cordelia Wahl eller Forførerens Dagbog som Kierkegaard kalder den, er et af Søren Kierkegaards (1813-1855) mest kendte og elskede værker. Det udkom i 1843 som en del af Søren Kierkegaards hovedværk Enten-Eller og er en fortælling om den dæmoniske Johannes’ forførelse af den unge pige Cordelia Wahl. Den berømte og berygtede dagbog, der er elsket af både mænd og kvinder, skildrer en anden forførertype end Don Juan fra Mozarts opera af samme navn, som Kierkegaard har skrevet om i det musikfilosofiske essay De umiddelbare erotiske stadier eller det musikalsk-erotiske fra Enten-Eller (der i vores udgivelse har fået titlen Hør, hør, hør Mozarts Don Juan). Filosoffen Jens Staubrand har skrevet en indledning til Dagbog om forførelsen af Cordelia Wahl, der er gennemredigeret og tekstnært ændret til nudansk.

Det er forfatter og filosof, mag.art. Jens Staubrand der har redigeret bogen. Han har udgivet en del bøger og stået for en række kulturarrangementer i ind- og udland.