SØREN KIERKEGAARD Dagbog om forførelsen af Cordelia Wahl, ved Jens Staubrand. ISBN 9788792510136. [SØREN KIERKEGAARD ​​Diary of seduction of Cordelia Wahl, by Jens Staubrand – the book is in Danish]. Vejl.pris / price: 300 DKK

Køb bogen hos os på / Buy the book from us at: stauerpublishing@gmail.com

LÆSEPRØVER | READING TEXT: -1-, -2-, -3-,

Vimeo: Om Søren Kierkegaard: “Forførerens dagbog” (en tidligere udgave end denne): Introduktion for læsekredse til Søren Kierkegaards "Forførerens dagbog". Præsenteret af lektor Susanne Richardt Kall. Højbjerg Bibliotek.

Kierkegaard – Dagbog om forførelsen af Cordelia Wahl eller Forførerens Dagbog som Kierkegaard kalder den, er et af Søren Kierkegaards (1813-1855) mest kendte og elskede værker. Det udkom i 1843 som en del af Søren Kierkegaards hovedværk Enten-Eller og er en fortælling om den dæmoniske Johannes’ forførelse af den unge pige Cordelia Wahl. Den berømte og berygtede dagbog, der er elsket af både mænd og kvinder, skildrer en anden forførertype end Don Juan fra Mozarts opera af samme navn, som Kierkegaard har skrevet om i det musikfilosofiske essay De umiddelbare erotiske stadier eller det musikalsk-erotiske fra Enten-Eller (der i vores udgivelse har fået titlen Hør, hør, hør Mozarts Don Juan). Filosoffen Jens Staubrand har skrevet en indledning til Dagbog om forførelsen af Cordelia Wahl, der er gennemredigeret og tekstnært ændret til nudansk.

Jens Staubrand, forfatter og filosof, mag.art., har dramatiseret Søren Kierkegaard og Regine Olsens kærlighedshistorie og produceret og instrueret musikledsagede Søren Kierkegaard-oplæsningsforestillinger med Forførerens Dagbog i Danmark og i en række europæiske lande. Han har skrevet om Kierkegaard og opera, redigeret tekster til en række Søren Kierkegaard-musikværker, har produceret Cd’erne Søren Kierkegaard Set to Music, Forførerens Dagbog med musik af Sofia Gubaidulina, samt den græsksprogede Forførerens Dagbog med musik af Mozart.

Endvidere har han, udover bøgerne Kierkegaard – Dagbog om forførelsen af Cordelia Wahl, Kierkegaard – Min Regine! Søren Kierkegaard og Regine Olsen, en kærlighedshistorie, Kierkegaard – Gift dig, gift dig ikke, du vil fortryde begge dele og andre korte tankevækkende tekster, Kierkegaard – Breve og notater fra Berlin, og Kierkegaard – Den første Kærlighed og andre tekster om drama, udgivet Søren Kierkegaard-værkerne Johannes Forførerens Dagbog, Hør, hør, hør Mozarts Don Juan, I vinen er sandhed, samt de engelsk-danske bøger Søren Kierkegaard International Bibliography: Music Works and Plays og Søren Kierkegaard’s Illness and Death.