SØREN KIERKEGAARD Min Regine! Søren Kierkegaard og Regine Olsen – en kærlighedshistorie.

ISBN 9788792510112. [SØREN KIERKEGAARD My Regine! Søren Kierkegaard and Regine Olsen, a love story – the book is in Danish]. Vejl.pris / price: 250 DKK.

Køb bogen hos os på / Buy the book from us at: stauerpublishing@gmail.com

LÆSEPRØVER | READING TEXT: -1-, -2-, -3-,

Materialevurderingen: "Søren Kierkegaards forlovelse med Regine Olsen 1840-41 er en af litteraturhistoriens mest kendte fortællinger om kærlighedens vildvej", læs her.

Findes som ebog hos Nota Biblioteket, læs her.

Forfatteren og filosoffen Søren Kierkegaard (1813-1855) var kun forlovet med den smukke og indtagende Regine Olsen (1823-1904) i lidt over et år, nemlig fra september 1840 til oktober 1841. Allerede få dage efter at Kierkegaard havde friet til hende, og fået hende og familiens ’ja’, selvom hun ’så’ juristen Johan Frederik Schlegel, som hun senere blev gift med, fortrød han forlovelsen. Han ville ud af forholdet og spillede derfor, som man kan læse en følelseskold, men vittig og kåd skurk, ikke, hævder han, for at såre hende, men for at hjælpe hende til hurtigt at kommer over hans brud med hende. ’Det er da et rædsomt spil, du har drevet med mig’, siger Regine Olsen til Kierkegaard, og fortsætter: ’Skal du aldrig giftes’? ’Måske’, svarer Kierkegaard koldt, ’måske om ti år, når jeg har raset ud, så kan det være, jeg finder en ungblodsfrøken til at forynge mig med'.

Den dragende forlovelseshistorie skildres gennem Kierkegaard breve til og dagbogsnotater om Regine Olssen, samt hendes erindringer om Kierkegaard.

Det er forfatter og filosof, mag.art. Jens Staubrand der har redigeret bogen. Han har udgivet en del bøger og stået for en række kulturarrangementer i ind- og udland.